Barion Pixel

A nő egyik legidegesítőbb tulajdonsága

Talán a genetikailag belénk kódolt türelmetlenség teszi, de sok férfi nem érti, egy nő miért vacillál  olyan sokat, mire megadja magát.

Egy érdekes párhuzammal talán sikerül segítenem azoknak az uraknak, akiket néha idegesít ez az ide-oda játék.

Nézzük, a férfiak többsége hogyan választja ki azt az autót, amit hosszú távon szeretne használni.

 1. Kialakul benne egy elképzelés egy álomautóról.
 2. Majd elkezd erre az álomra gyűjteni, hogy megszerezze.
 3. Ha megvan rá a pénz, jöhet a piac felderítése, az autókeresés.
 4. Meghatározza a keresési paramétereket. Először azokat, amikben nem enged: köbcenti, lóerő, évjárat, típus, futott kilométer, állapot, stb. Aztán azokat, amelyek átalakíthatók: szín, belső huzatok, kisebb, javítható sérülések.
 5. Szóval a férfi megy, és addig nézeget, ameddig meg nem találja a számára legtutibbat.
 6. Ami látásra jó, abba beül, jár vele pár kört, kívül-belül alaposan megismeri. Ha már esélyes, hogy megveszi, akkor még elviszi egy szerelőhöz is, biztos, ami biztos. Bár már kicsi rá az esély, hogy meggondolja magát, mégis mindaddig, ameddig ki nem fizette, még megnézhet más autókat is hasonló paraméterekkel, hátha van jobb lehetőség. (Ennél a pontnál kell a legnagyobb türelem az eladó részéről, hiszen a férfi még gondolkozik.)
 7. Ha minden tuti, fizet, és elkezd járni vele. (Az utólag kiderült rejtett hibák miatt mérgelődhet, de ha beleszeretett az autóba, elviseli azokat, és élvezi a vezetést.)

Nézzük, egy nő hogyan választ párt:

 1. Kialakul benne egy elképzelés egy álompasiról.
 2. Majd elkezd erre az álomra készülni, hogy megszerezze.
 3. Ha felkészült, jöhet a piac felderítése, a társkeresés.
 4. Meghatározza a kereséséi paramétereket. Először azokat, amikben úgy érzi, nem enged: intelligencia, humor, céltudatosság, kinézet, stb. Aztán azokat, amelyek szerinte átalakíthatók: ruházat, állapot, ápoltság, stb.
 5. Szóval a szebbik nem megy, és addig nézeget, ameddig meg nem találja a számára legtutibbat.
 6. Aki látásra tetszik, azzal randizik párszor, hogy kívül-belül alaposan megismerje. Ha már esélyes, hogy „megveszi”, akkor még bemutatja a legjobb barátnőnek is (szerelő), biztos, ami biztos. Bár már kicsi rá az esély, hogy meggondolja magát, mégis mindaddig, ameddig nem döntött, még megnézhet más pasikat is hasonló paraméterekkel, hátha van jobb lehetőség. (Ennél a pontnál kell a legnagyobb türelem a férfi részéről, hiszen a nő még gondolkozik.)
 7. Ha minden tuti, megadja magát, és elkezd járni vele. (Az utólag kiderült rejtett hibák miatt mérgelődhet, de ha beleszeretett a pasiba, elviseli azokat, és élvezi a közös utat.)

Az okos férfi tehát szán rá időt, akár nagyon sokat is, hogy  megtalálja az álomautóját, az okos nő, pedig ugyanilyen türelemmel választja ki azt a férfit, akivel hosszú távon szeretne együtt élni.

Mivel a lépések, a hozzáállások szinte ugyanazok, ezért várakozás közben talán érdemes minden férfinak arra gondolni, hogy a nő éppen most ”autót” vásárol.